Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

17 километра пътища за 5300 човека построи община Кърджали

 02 Юни 2010

Община Кърджали приключи успешно реализацията на проект по оперативна програма “Регионално развитие” за строителството на 4 пътни отсечки с обща дължина 17 километра и 120 метра. Става дума за рехабилитация на общинските пътни артерии Дъждино-Пепелище, Повет-Панчево, Костино-Върбенци- Крушка-Голяма Бара и Мост – Крин – Звиница -граница с община Стамболово. Тези пътни артерии обслужват 5300 човека. Общата стойност на проекта е 4 693 000 лева.
Това съобщи днес на заключителна пресконференция по проекта кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той каза, че при избора и реализацията на този проект са се търсили освен пътните и други, социални-икономически ефекти, свързани с живота на хората по тези места.
“Рехабилитирайки отсечката Дъждино – Пепелище сме имали в предвид факта, че в този район ще бъде разположена бъдещата промишлена зона на Кърджали”, даде пример градоначалникът. Трасето за Сипей пък осигурявало безпрепятствен и удобен достъп на туристическия поток до природни забележителности като Каменната сватба. Пътят за Звиница, освен удобна връзка между двете общини Кърджали и Стамболово, осигурявал достъп на производителите на зеленчуци в двете посоки.
“Разплащането на проекта се забави с повече от година, затова бяхме принудени да вземем кредит. По този начин на този етап сме се разплатили на 100 процента с фирмите изпълнителки, подчерта инж. Хасан Азис. Той изрази удовлетворение, че местни фирми са спечелили търговете за строителство на четирите пътни отсечки.
Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет по договор BG 161 PO 001/2.1.- 02/2007/005 от 4.06. 2008 година.


 Прочитания: 1941 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign