Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Кърджали - столица на толерантността"

 04 Юни 2010

Втори национален етнофестивал "Кърджали - столица на толерантността" ще се проведе на 5 и 6 юни, събота и неделя. В него ще участват 30 състава. Своето етно богатство ще представят арменци, евреи, роми, българи, татари, каракачани и турци. Организатори на културната проява са читалище „Юмер Лютфи” и община Кърджали. Тя се провежда под егидата на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Една от основните цели на фестивала е да бъда показана самобитната култура на всеки отделен етнос в нашата страна, да се запознае широката общественост с музикално танцовия фолклор на етническите общности в България и да бъде популяризирано тяхното изкуство в дух на толерантност и уважение към културните различия.
Ще припомним, че миналата година в рамките на първия национален етнофестивал “Кърджали-столица на толерантността” арменската общност бе представена от хор “Комидас “ при читалище “Арарат “- Хасково, каракачаните от състава към Културно –просветното им дружество– Сливен, а с много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на групата за татарски фолклор “Суйгу” от гр. Ветово.


 Прочитания: 2171 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign