Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СОУ ”Вл.Димитров–Майстора”- територия на младостта и таланта

 04 Юни 2010

С концерт и изложба училището по изкуствата в Кърджали СОУ ”Владимир Димитров–Майстора” отбеляза своята 30 –годишнина.
Повече от два часа младите таланти пяха и танцуваха на сцената на Дома на културата. Бъдещите музиканти впечатлиха публиката с майсторските изпълнения на пиано, китара, цигулка и кларинет. Родопските песни се редуваха с танца буенек, а неаполитанският ритъм с музиката на Шопен.
Учениците и учителите получиха поздравителни адреси от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, областния управител Иванка Таушанова и началника на РИО Емилия Владева. Гости на празника бяха много бивши възпитаници и преподаватели, които на финала на концерта изпяха заедно с участниците „На многая лета …”
СОУ „Вл Димитров –Майстора” е едиственото учебно заведение в Източните Родопи със специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство. Много от завършилите преди години ученици днес са изявени художници, инструменталисти и изпълнители. Учебното заведение разполага с добра материално –техническа база –специализирани кабинети, зали, ателиета. Училищната галерия „1300 години България” притежава творби както на големи български майстори, така и произведения на местни автори.

Още снимки
 Прочитания: 2438 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign