Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Ние врабчетата" с грамота и статуетка от фестивал в Хисаря

 10 Юни 2010

С грамота и статуетка за участие се завърна Детската театрална формация при НЧ „Обединение 1913” в Кърджали от Националния фестивал на самодейните театри в Хисаря. Младите кърджалийски актьори се представиха с пиесата "Ние врабчетата" от Йордан Радичков, чиято премиера се състоя на 24 октомври 2009 г. при връчването на наградата за детска литература „Петя Караколева”. Режисьор на спектакъла е Димитър Варадинов, саундракът е на Димитър Ганев, сценографията и костюмите са на Даниела Попова, хореографията е на Мирослава Зафирова.
Участват Велина Ясенова, Марин Варадинов, Димитър Стефанов, Кристина Топалова, Кристиана Генчева, Александра Синабова, Гюлхан Гюнер, Георги Краев, Мария Белева, Александра Юнакова, Ния Чавдарова, Ивана Стоева.
Детската театрална формация е с художествен ръководител Димитър Варадинов. Създадена е преди 15 години. В нея са събрани деца от различни етноси от всички училища в града. Обучават се на актьорско майсторство, пластика, пеене и танци. Първата им премиера е на спектакъла "Вълшебната птица на циганското щастие". През годините играят произведенията на различни автори между които на Петя Караколева - "Горските ветрове и прасето Ролка" и "Войната на трите козлета".


 Прочитания: 3335 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign