Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис откри обновеното училище в Рани лист

 11 Юни 2010

В кърджалийското село Рани лист бе открито обновеното училище носещо името на Никола Йонков Вапцаров. Днес по обяд в селото пристигнаха кметът на община Кърджали Хасан Азис, началникът на Регионалния образователен инспекторат Емилия Владева, директори на училищата и много гости от различни институции в Кърджали.
“Този ден ще се запомни особено мило и трайно от хората, които живеят в селата Рани лист, Болярци, Солище. Вярвам, че и децата ще го запомнят за дълго, защото днес наистина е празник за тях.
Ако ние всички имаме едно друго отношение към училището, ако приемем не само като задължение но и като отговорност да търсим начини и средства, всяко едно училище в общината да изглежда като това в Рани лист, то ние сме постигнали очакваното от нас”. С тези думи към гостите на празника се обърна кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
От своя страна началникът на РИО-Кърджали Емилия Владева, поздрави учители и ученици с новата придобивка и каза:
“Изпитвам едно огромно уважение към община Кърджали в лицето на Хасан Азис, към местната власт, бизнес средите, училищното настоятелство, родителите и всички тези, които са взели участие, за да може днешният ден да бъде наистина празник. Това което виждам днес ми дава увереност, че ще продължим съвместно да работим в сферата на образованието”.
В училището в Рани лист учат 93 деца, а освен от селото те са от още 5 населени места. ОУ “Н.Й.Вапцаров” е едно от 19-те средищни училища в община Кърджали. Обновяването на сградата на учебното заведение стана чрез Националната програма за съфинансиране на общински инвестиционни проекти на Министерството на образованието младежта и науката І модул – Енергийно ефективно саниране на училищни сгради.
Общата стойност на проекта е 240 хиляди лева, като 50 процента от тях пое община Кърджали. Извършено е енергийно саниране и подмяна на дограмата, освежени са всички класни стай. Ремонтът в училището започна през февруари тази година, а днес всички гости адмирираха направеното в школото.
Наскоро по същия проект, но по Модул ІІ бе открита спортната площадка в ГПЧЕ “Христо Ботев” в Кърджали. По третия модул от програмата вече са санирани санитарните възли в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и са изградени рампи във връзка с необходимостта на децата със специални образователни потребности в училищата в село Мост и Миладиново.Още снимки
 Прочитания: 2553 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign