Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис: Върви подмяна на дневния ред на обществото

 15 Юни 2010

"Свидетели сме на явна подмяна на дневния ред на обществото и вместо да се търсят начини за създаване на условия за развитие, то се търси виновник за всичко, което е направено, дори и жертва”. Това заяви пред журналисти кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по повод изявленията на областната управителка Иванка Таушанова, че при реализирането на идеята за нов пазар за промишлени стоки се върви към нарушаване на закона, предоставяйки място, което е в актива на “Пазар на производителите”. Като пример за пречене при реализирането на добрите идеи Хасан Азис посочи самият Пазар на производителите и Водното огледало. Според кърджалийският градоначалник вместо да се търси виновник за всичко, което е направено може да се върви към обединени усилия в името на обществения интерес, без това да означава политическо обединение. Такъв обществен интерес представлявали обекти като посетителския център на Перперикон, околовръстния път на Кърджали, изграждането на пречиствателната станция на Кърджали, детските градини.
Градоначалникът припомни, че още през лятото на 2009 г. от местната управа са изпратили официално писмо за тези си намерения до Агенция САПАРД. До момента обаче отговор липсвал. При така създалата се ситуация ще търсим среща с ръководството на фонда и министъра по европейските въпроси Томислав Дончев, информира инж. Хасан Азис. Ако от Фонд „Земеделие“ открият противоречия в Наредба №36, регламентираща реда и условията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за пазари на производителите и тържища по предприсъединителните европрограми, ние сме готови да търсим други възможности и терен за изграждането на базара, подчерта кметът.
Инж. Хасан Азис каза още, че общината е изпратила писмо до “Пазара на производителите”, в което се забранява подписването на договори с купувачите на павилиони В зависимост от становището на ДФ “Земеделие” и Агенция САПАРД общината ще се съобрази и ако се пристъпи към промяна на терена за новите павилиони то на купувачите ще бъде предложено договорите да бъдат подновени за новия терен. Ако те не са съгласни то парите им ще бъдат върнати.


 Прочитания: 2181 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign