Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Клубът на инвалида в Кърджали отбеляза днес своя празник - 3 декември Международният ден на хората с увреждания

 02 Декември 2005

Днес много от членовете на Клубът на инвалида в Кърджали се събраха за да отбележат заедно своя празник - 3 декември Международният ден на хората с увреждания. Чай, кафе, безалкохолни напитки, сладкиши бяха осигурили за тях различни фирми и организации. Гости на тържеството бяха заместник областния управител Себахатин Риза, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, представители на Дирекция "Социално подпомагане", служба "Домашен социален патронаж", Лайнс клуба, деца от учебни и детски заведения. "Правим всичко възможно за подобряване условията на живот на хората с трудна съдба, намираме все по-голяма подкрепа и от различни неправителствени организации, държавни институции в лицето на областната и общинската администрациии", сподели пред присъстващите Калина Станчева, председател на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България.Тя сподели, че през последната година броят на хората с увреждания в област Кърджали се е увеличил със 150 души. В момента организацията обединява над 1 500 членове, 800 от тях само в община Кърджали.
"Кърджали е първата община в България, в която се реализира проект за рехабилитация на 42 кръстовища и реконструкция на тротоарите за хора с инвалидни колички. До края на тази година работата по изпълнението на този проект ще приключи успешно. Предстои оформянето на специална картотека на инвалидите в община Кърджали, за да знаем ние, общинското ръководство, всеки един момент какви са техните специфични и индивидуални изисквания и нужди", каза в своето изказване инж. Хасан Азис. Той използва предстоящият празник, за да предостави на нуждаещите се 6 броя патерици, 7 инвалидни колички и 10 подпори, получени като дарение от нашата съгражданка Зехра Тачева и Аксел Вайърс от германския град Баден Баден. На общинската служба "Домашен социален патронаж", която обгрижва социално слаби хора с увреждания, бяха дадени също инвалидни колички.
"Благодаря на всички, които не забравят хората с увреждания в общината и споделят тяхната трудна съдба и се опитват да направят ежедневието им по-добро", каза още в приветствието си кметът инж. Хасан Азис.
Подаръци инвалидите получиха и от други организации и фирми от община Кърджали - "Байдано", "Ситалк", "Касим", Движение "Ръка за помощ" към СОУ "Петко Рачов Славейков". Факс-апарат в помощ на дейността на Клуба на инвалида в Кърджали предостави Лайнс клуб.


 Прочитания: 3403 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign