Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дебютната изложба “Мечта за пейзажа” редят в Артгалерията

 22 Юни 2010

Дебютната изложба “Мечта за пейзажа” на младия турски художник Сейхан Салих ще бъде открита на 25 юни от 18 часа в артгалерията в Кърджали. Тя представя 12 пейзажа с маслени бои, големи формати.
„Мечта за пейзажа” в Кърджали е първата самостоятелна изложба на младия художник Сейхан Салих. Заглавието е свързано със специална работа, рисувана с молив и наречена от автора „Мечтата на художника”, създадена за кърджалийската публика. Рисува с масло, акварел и молив. Тази културна инициатива се организира от Артдвижение КРЪГ, „Марс-55” ООД с управител Кадир Кадир и Община Кърджали, и е свързана със стремежа за разширяването на културния диалог, обмяната на идеи и творчески послания между творците от двете съседни държави.
Сейхан Салих е роден през 1982 г. в гр. Батман, Турция, но живее в Измир. Завършва училището за изкуства и дизайн „Алчлъ Окулу” в Измир. За кратко работи във фотографското студио „Гьозлем” в града, след което става дизайнер на една от водещите фирми за производство и дизайн на мебели – „ISTIKBAL”. През 2004 г. основава свое собствено мебелно студио “Джиян”, което осъществява проекти за Турция и България. Рисуването е било винаги част от работата му, но от няколко години негови живописни творби могат да се видят във фоайета на хотели, банки и фирми от двете страни на границата.
През 2010 г. Истанбул е обявен за културна столица на Европа. В тази връзка гостуващата изложба в Артгалерията ще стане част от събитията, които ще допринесат за популяризиране на турското изобразително изкуство и ще обогатят многообразието на европейската култура.


 Прочитания: 2596 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign