Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национално пълномащабно учение „Защита 2010”

 25 Юни 2010

Националното пълномащабно учение „Защита 2010”, организирано от ГД „Гражданска защита” – МВР, ще стартира на 30 юни 2010 г. Учението е двудневно и се провежда в изпълнение на Плана за управленска дейност на ръководството на Министерството на вътрешните работи през 2010 г. и на основание на Закона за защита при бедствия.
Темата на учението е: „Действие на органите за управление и силите на Единната спасителна система по защита на населението и националното стопанство при възникване на земетресение на територията на Република България ”.
Учението ще се проведе на 30 юни - 1 юли 2010 г. То ще се ръководи от Щаб за координация и контрол към министъра на вътрешните работи. Със свои щабове ще участват 11 министерства и ведомства, както и областните администрации в Кърджали, Хасково и Смолян и прилежащите им общини.
През първия ден ще се извърши проверка на дейността на органите за управление на централната и местната власт за вземане на адекватни решения при възникване на бедствия от природен характер. През втория ден, в Кърджали ще се проведе практическата част на учението. Ще се направи проверка на готовността на силите на Единната спасителна система при провеждане на спасителни, неотложни и аварийно-възстановителни работи в района на града. В хода на демонстрациите, ще бъде задействана акустичната сиренна система и ще се излъчват учебни гласови сигнали. Уведомяваме гражданите и гостите на гр. Кърджали, че сигналите са част от учебната обстановка.
 Прочитания: 1909 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign