Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Арена „Спартак” – горещата точка на Кърджали

 25 Юни 2010

След месеци на усилена подготовка, в Кърджали стартира първият национален турнир по плажен волейбол от веригата M-Tel Beach Masters. След напрегнати квалификации вчера, основната схема бе окончателно оформена и най добрите 12 мъжки и 8 женски двойки са готови да атакуват първото място на култовата Арена „Спартак”. Още в квалификациите изненадите не закъсняха и вече са на лице най-младите състезатели, достигали до основната схема в историята на веригата от турнири. Това са състезателите от Кърджали Георги Топалов и Михаил Костадинов, съответно на 17 и 18 години. Сензационното им класиране предизвика истинска еуфория не само сред публиката, която бурно окуражаваше своите, но и сред конкурентните двойки и всички официални лица на турнира. Доскорошни врагове на корта, днес Георги и Мишо са единодушно обявени за една от най-перспективните ни двойки по плажен волейбол и в тяхно лице този спорт определено може да разчита на силно представяне през следващите години. И двамата са състезатели на местния волейболен клуб „Арда”, като Георги вече е повикан при мъжете като втори разпределител заради отличните си физически данни и уникалния хъс, които притежава.
В основната схема на турнира се отличават и безспорните фаворити Невен Нешев-Константин Митев, Борис Янков-Милен Стоянов, Николай Колев-Андрей-Николов, както и добре познатите Дани Милушев-Владислав Тодоров. Конкуренцията тази година е изключително сериозна, което е поредно доказателство за бързите темпове, с които се развива този атрактивен спорт у нас. Българските двойки все повече започват да мечтаят за сериозни успехи извън страната, а наближаващата олимпиада е основен стимул за най-силните ни играчи.
При жените се очертава сериозен сблъсък между смятаните за фаворити, двойките Мария Тодорова-Диана Малинова, Ева Чолакова-Ева Стоилова и Русена Сланчева-Диана Малинова.

Още снимки
 Прочитания: 2444 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign