Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проверяват басейните за водни спасители

 29 Юни 2010

В рамките на периодичния контрол върху приложението на Наредбата за водоснабдителна дейност и обезопасяване на водните площи на територията на община Кърджали, Комисията по водно спасяване установи, че все още има пропуски при обезопасяването на басейните. Макар и минимални, нарушения има и за тях са направени предписания. Сред допуснатите нередности са липса на график за работа на спасителите в комплекс “Арпезос”, не актуализиран документ за работа като спасител на лицето осъществяваща тази дейност в комплекс “Перперикон” и извършване на спасителна дейност от 16-годишно правоспособно за това лице, но затова пък без разрешение на Инспекцията по труда.
Проверката на Комисията е установила още, че в зоните за краткотраен отдих и водни спортове край с. Главатарци, където има частни хотелски комплекси с басейни, няма назначени спасители.
Системния контрол и проверките на водните басейни от страна на Комисията ще продължат през целия летен сезон. Според заповед на кмета на община Кърджали в правомощията на Комисията по водно спасяване е да връчва предписания на стопаните на водните обекти, както и да налага най-строги санкции на нарушителите съгласно действащата нормативна уредба.


 Прочитания: 2184 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign