Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Успешно приключи Националното пълномащабно учение “Защита 2010”

 01 Юли 2010

Бърза реакция и добра организация при предприемане на адекватни действия във връзка със създалата се кризисна ситуация, след регистрираното вчера земетресение от 6,8 по Рихтер, отчете днес общинският щаб за координация при спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи. В рамките на заседанието, проведено тази сутрин и ръководено от председателя на щаба инж. Хасан Азис, представителите на всички институции докладваха за извършените мероприятия при овладяване на последствията от земетресението.
За да поеме ръководството на Щаба за координация и контрол в рамките на Националното пълномащабно учение “Защита 2010”, тази сутрин в Кърджали пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той изрази удовлетворението си от перфектната организация на всички институции, които имат преки ангажименти при евентуални действителни кризисни ситуации.
Националното пълномащабно учение “Защита 2010” продължи два дни. Днес бяха извършени демонстрации на аварийно-спасителни дейности за овладяване на последствията от земетресението. В магазин от веригата „Технополис” бе симулиран пожар, вследствие взрив на черна и бяла техника, който „предизвика” пропадане на покрива, а много служители бяха „ранени”. Докато огнеборци потушаваха пламъците на обекта, а медицински екипи спасяваха ранените, недалеч вървяха издирвателни действия за изчезнали хора в коритото на Арда, заради висока вълна. Екипи на Гражданската защита, огнеборците и спешната медицинска помощ оказваха помощ на пострадали при катастрофа в района на жп прелеза до Ардинския мост. В района на жп гарата аварийните групи обезопасяваха локално огнище на химическо заразяване, причинено от сблъсък на цистерни с химикали. На старата работна площадка на фирма „Бентонит” огнеборци гасиха сградите, паркинга и складовото стопанство за горивно-смазочни материали.
На демонстрациите в Кърджали присъстваха ръководителите на Главните дирекции „Гражданска защита” и „Пожарна безопасност и спасяване” към МВР, както и всички областни управители в Южен Централен район – Хасково, Смолян, Пловдив, Пазарджик и Стара Загора.

Още снимки
 Прочитания: 2385 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign