Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Славейков” обучава за английски международни сертификати

 01 Юли 2010

СОУ „Петко Рачов Славейков” вече е оторизиран изпитен център за международно признати сертификати на Гръцко-американския университет, Университета в Мичиган, САЩ и Едюкейшънъл Тестинг Сървис /ЕТС/ за полагане на изпитите ВССЕ /отговарящ на ниво В1 от общата европейска езикова рамка/, ALCE /съответстващ на ниво С1 от общата европейска езикова рамка – подходящ за доказване на високо ниво на владеене на английски език при кандидатстване в англоезични колежи и университети/, ЕССЕ /съответстващ на ниво В2 според Общата европейска езикова рамка/ и ЕСРЕ /който отговаря на ниво С2 от езиковата рамка/.
Най-голямото кърджалийско училище придобива статут на едно от осемнадесетте правоспособни изпитни средища и ще подготвя ученици за успешно полагане на стандартизирания изпит и придобиване на сертификат, който се признава в цял свят. Изключително ценен е сертификатът най-вече поради факта, че няма определена давност, а може да бъде „виза” за широк спектър от университети в англоговорящи държави през целия живот.
Изпити за придобиване на тези сертификати могат да полагат не само ученици, тъй като липсват възрастови и образователни ограничения.
Със своите четири езикови паралелки с първи език английски, училището се наложи като център за качествено обучение, като успехите на възпитаниците му го доказват.
Тенденцията е СОУ „Петко Рачов Славейков” да се превърне в английско езиково училище чрез разширяването на кръга от англоезични дипломи и сертификати. Амбицията да се подобрява все повече качеството на обучението по английски език се допълва от назначените през тази година и привлечените за следващата учебна година млади квалифицирани преподаватели.


 Прочитания: 1986 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign