Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Антикризисна програма ІІ пише община Кърджали

 05 Юли 2010

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис постави задача на всички експерти и специалисти в общинската администрация, както и на кметовете на населени места, да изготвят предложения за антикризисна програма ІІ, чиято първа част вече мина през заседание на Общинския съвет. Основна причина за това е наложеното съкращение на общинските бюджети, заложено в Закона за държавния бюджет, което на този етап се очертава да бъде 20 на сто.
Това означава, че всяка една от общините трябва да предприеме своите рестрикционни мерки по отношение орязването на бюджетите и ангажиментите които общините поемат, каза инж. Хасан Азис.
Това ще доведе до по-малко ремонти, ще се закърпят по малко улици, по –малко детски градини ще бъдат ремонтирани, може би ще се наложи и да бъде въведен режим на уличното осветление и т. н, допълни той. Според него тези неща ще се случат независимо от волята на ръководството на общината и очаква през есента антикризисната програма да бъде готова и приета от местния парламент.
По думите на инж. Хасан Азис не e изключено да се почерпи опит от други общини в България и да се премине към четиридневна работна седмица.


 Прочитания: 1865 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign