Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Балкански експрес на ТРТ спря за час в Кърджали

 07 Юли 2010

Балкански експрес спря в центъра на Кърджали – на булевард “България” между сградата на общината и театъра. Става дума за проект на турската държавна телевизия, турските държавни железници и Зират банк.
Идеята е в живи предавания в страни от Балканите турския зрител да се докосне до културата, бита и проблемите на своите съседи, да съприживее, макар и за малко, в телевизионна рамка техните радости и ежедневен ритъм на живот.
В Балканския експрес пътуват екипи освен на телевизията, и на турските държавни железници. Пътуването му ще трае 54 дни, ще премине през 9 държави, ще спре на гарите на 23 града. До кърджалийската не пристигна, а обяснението на организаторите бе, че от БДЖ им казали, че родопският град е много близо до Пловдив, където се намира и днес. Всъщност Балканския експрес е тръгнал от Истанбул, минава пред Одрин, Пловдив, Кърджали, София, Русе, Букурещ и продължава пътя си през останалите Балкански страни.
Днес в продължение на един час, в живо предаване на турската държавна телевизия, гостуваха кметът на Кърджали Хасан Азис, секретарят на читалище “Юмер Лютви” Мюзекки Ахмед, енорийският свещеник отец Петър и секретарят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед.
Гостуването на турската държавна телевизия в центъра на Кърджали приключи с изпълнение на женския хор при читалището.

Още снимки
 Прочитания: 2076 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign