Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалиец плати 700 лв. данъци с монети

 15 Юли 2010

60-годишният Иван Господинов от Кърджали издължи тази седмица част от натрупаните данъчни задължения по нестандартен начин.В офиса на „Местни данъци и такси”той донесе двулитров бидон стотинки .
„Събирам ги вече пет години”, каза безработният специалист по електроника. Преди 6-7 години Иван напуска по лични мотиви Телевизионната кула до с.Звездел, където работел. Оттогава се опитва да развива малък бизнес. Отворили с жена си заведение, но клиентите доста намалели, особено като започнала кризата.По неговите думи съседните магазини били „нелоялна конкуренция", изнасяли маси и му обирали посетителите”.
„Нямам приходи, не мога да плащам данъците си”, казва Господинов и обяснява, че в продължение на пет години слагал всеки ден по малко монети в бидона и така се събрали близо 700 лв.Смята да продължи и така да погаси и останалите си задължения.
Соня Табакова, шеф на отдел „Местни данъци и такси” Кърджали, коментира, че това е първи подобен случай в практиката й. ”Нямаме право да връщаме клиенти, решили да се издължат”, обясни тя и потвърди, че цялата дължима сума вече наближава 2 хил. лв. Броенето на монетите е отнело около час на четирима служители.
С тази сума ще бъдат погасени част от задълженията на Иван Господинов за данък сгради и такса смет на търговския обект от 150 кв.м.


Още снимки
 Прочитания: 2441 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign