Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първата онлайн сватба в България се случи в Кърджали

 19 Юли 2010

Първата он-лайн сватба в България се случи в Кърджали. С позволението на младоженците Бейхан Бекир и Филиз Бекир, и техните родители, интернет гости на тържеството станаха кметът Хасан Азис и журналисти. От кафене в центъра на областния град чрез лап топа на градоначалника те наблюдаваха свидетели на случващото се в ритуалната зала на Обредния дом, както и в двора му, където младоженците и близките им приемаха поздравленя по случай знаменателното за тях събитие. Кметът се включи по телефона в тържеството, за да поздрави младоженците и им пожела радост и щастие в съвместния им живот.
Малко по-късно стана ясно, че до месец ще бъде възможно да сме свидетели на сватбеното тържество и по он-лайн телефонна връзка.
Кърджали е регион, в къйто хората много пътуват по света, най вече за да си търсят работа. Чрез тази слуга, която "Обреден дом и зали" предлага, където и да се намират - в Чикаго, Сидней, Делхи, в Истанбул или Бурса - близки, познати и приятели ще могат да бъдат съпричастни на този щастлив миг - сватбата на младоженците, каза кметът Хасан Азис. Инвестицията за новата услуга е от порядъка на 3 хиляди лева, колкото струват двете камери, а очакваните приходи са около 60 хиляди на година, допълни той. Услугата ще струва на желаещите 30 лева, срещу които те ще получават съответните PI-адреси и пароли - за ритуалния дом и за двора за поздравленията.
По думите на градоначалника идеята му дошла, тъй като живо се интересувал от подобен тип интернет опции /възможности/ и му хрумнало, че те могат да касаят не само него, а и много хора в общината.
В рамките на следващия месец и половина тази услуга ще бъде напълно безплатна. Все още няма решение на Общинския съвет, който трябва да определи размера на таксата.


 Прочитания: 2308 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign