Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отвориха ценовите оферти за строителството на парк “Арпезос Север”

 29 Юли 2010

Днес в община Кърджали бяха отворени ценовите оферти на строителните консорциуми и обединения, желаещи да строят най-големия градски парк на Балканите – “Арпезос Север” в Кърджали. Два от строителните субекти, подали тръжна документация, а именно - консорциум “Паркове-Кърджали 2010” със седалище в София и обединение “Строителни компании – Кърджали”, заради недобре окомплектована документация и заради това, че единият плик с документи на “Строителни компании – Кърджали” е бил полуотворен в момента на подаването, а след това напълно се е разпечатал, отпаднаха надпрреварата.

След като проследи работата на Комисията за провеждането на търга, нейният председател зам.-кметът на община Кърджали Васил Бобеков отвори пред членовете на комисията, представители на строителните фирми и журналисти ценовите оферти на останалите два консорциума - Обединение “Арпезос Кърджали” и ТВБ-Димитровград.

В офертата на Обединение “Арпезос Кърджали” е посочена цена в размер на 6 180 034, 23 лева без ДДС, като в тази цена са включени всички разходи при изпълнение на обекта, а сумата не подлежи на увеличение.
ТВБ-Димитровград пък предлага в офертата си 5 950 000 лева без ДДС, като тази цена също не подлежи на увеличение.

Проектът за строителството на парк “Арпезос Север” е на стойност 8 704 000 лева, като строително монтажните работи са в размер на 6 610 000 лева без ДДС. Негов ръководител е главният архитект на община Кърджали Петя Назърова.

Срокът в който трябва да се произнесе комисията относно въпроса кой ще строи парк “Арпезос Север” е 13 август. Тогава на кмета на община Кърджали ще бъде предложен един от консорциумите и едва след това строителството на парка ще може да започне, ако няма обжалвания от страна някоя от фирмите, кандидатствали за това.

При определяне на строителите ще бъдат взети в предвид икономическите, финансовите и техническите възможности на консорциумите, посочени в подадените от тях оферти.


 Прочитания: 2587 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign