Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза 125 години от Съединението

 06 Септември 2010

Много граждани на Кърджали присъстваха на празника по случай 125-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В центъра на града пред Паметника на освободителите се събраха представители на държавни и общински институции, патриотични и неправителствени организации, за да поднесат цветя и венци на признателност пред загиналите за свободата и независимостта на родината. В словото си кметът на общината инж.Хасан Азис призова да не забравяме примера на хилядите родолюбци и заедно да работим за Отечеството.
„Съединението е важен политически акт на тогавашните обществени лидери.Това е един от най – успешните ходове на българските политици в новата ни история. Основните двигатели за обединението на Княжество България и Източна Румелия са загърбили политически пристрастия и раздори в името на голямяата цел и затова са успели. Трябва да сме единни,защото само тогава можем да успеем”, подчерта г-н Азис.
В общоградското честване участваха депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, директорът на ОД на МВР комиисар Тодор Терзиев и енорийският свещеник отец Петър.

Още снимки
 Прочитания: 2136 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign