Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали се побратимява с Комотини

 20 Септември 2010

Делегация от община Кърджали, включваща общински съветници, кметове на малки населени места от общината и представители на непривилегировани групи отпътува днес за Комотини, Р Гърция. Повода за посещението в съседна Гърция е официалното подписване на документ за побратимяване на общините Кърджали и Комотини в рамките на проект “Европейска интеграция и опазване на околната среда”, мярка “Побратимяване на градове”, подмярка “Срещи между гражданите на побратимените градове” по Програма Европа на гражданите.
Двете общини Кърджали и Комотини имат създадени ползотворни контакти и досега, а с официалното побратимяване гражданите им ще имат възможност да разработват съвместни проекти в областта на селското стопанство, туризма и културата. Чрез реализирането на проекта и подписването на документа за побратимяване жителите на двете общини не само ще действат заедно за благото на своя район, но и ще бъдат добре информирани за бъдещето на ЕС.
В рамките на посещението ще бъдат проведени няколко срещи, в които ще бъдат представени двете общини, възможностите за трансграничното сътрудничество между тях и дебатирани въпроси, свързани с околната среда и рециклирането на отпадъци. Предвидено е посещението на музеи и културно-исторически забележителности.
Официалното подписване на Документа за побратимяване между кметовете на община Кърджали и община Комотини ще се състои на 23 септември.


 Прочитания: 2120 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign