Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С противотанково оръдие се сдоби Националния ученически център по военно обучение в Деня на мира

 21 Септември 2010

Днес световната общественост отбелязва за 29 път Международния ден на мира. Датата събра в Националният ученически център по военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле ветерани от войните, офицери и сержанти от резерва и запаса от Кърджали. По повод празника кметът на общината инж. Хасан Азис предостави на центъра противотанково 100 милиметрово оръдие БС-3, единствено по рода си в Южна България и поздрави присъстващите. Противотанковото оръдие, което вече ще бъде на съхранение в Националния ученически център по военно обучение, е докарано от завод „Ивайло" - Велико Търново. Тактико - техническите данни бяха разяснени на място от полк. Начо Ковачев, председател на Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Интерес към бойната машина проявиха най –вече малчуганите от началните класове на СОУ „П.Р.Славейков”, дошли специално за празника. Учениците и инж. Азис символично поставиха цветя в дулото на противотанковото оръдие и си пожелаха един спокоен свят, без войни и страдания, защото мир значи бъдеще.
Ветераните от войните и всички присъстващи на празника поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите войници и офицери от Втората световна война от Източните Родопи. Ръководителят на Националния ученически център по военно обучение в с. Широко поле о.з. капитан Минчо Гумаров показа на гостите базата, учебните кабинети и местата, където се провеждат практическите занятия.
В края той покани всички на обяд и помоли кметът Хасан Азис лично да разлее приготвените боб чорба и ошав.

Още снимки
 Прочитания: 2036 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign