Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества 102 години от Независимостта на България

 22 Септември 2010

Днес Кърджали отбеляза 102 години от обявяването на Независимостта на България. Много кърджалийци почетоха паметната дата и се включиха в празничният ритуал. За тържествеността му допринесоха и младите гвардейци от отряда към ГПЧЕ “Христо Ботев” Кърджали и общинският духов оркестър.
Честването започна в 10,30 часа. То бе открито с думите произнесени от цар Фердинанд на същият този ден в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново и с призива -“Да живее свободна и независима България!”
Венци и цветя в знак на признателност към всички българи посветили живота си за извисяване на нацията за постигане независимостта на България бяха поднесени от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева и от Коалиция за България Димчо Михалевски, от областения управител на област Кърджали Иванка Таушанова, Общинския съвет, община Кърджали, ОД на МВР Кърджали, от съюзни организации, партии и коалиции и учебни заведения.
Слово по случай годишнината от обявяването на Независимостта произнесе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. В него той подчерта, че и днес Независимостта е един от най-ценните фактори в живота на всеки човек.
“Всеки от нас знае какво богатство е Независимостта, какъв стимул е тя и какви възможности за развитие дава във всяка насока. Независимостта е право сам да избираш настоящето и бъдещето си, дава поле за изява, дава простор за реализация на мечтите и стремежите, защото само независимия човек може истински и пълноценно да живее и твори.” С тези думи и с пожелания да бъдем внимателни четци на уроците на историята, завърши словото си градоначалника.

Още снимки
 Прочитания: 1877 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign