Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 12 декември Община Кърджали открива Коледните и Новогодишни празници

 08 Декември 2005

Официалното откриване на Коледните и Новогодишни празници в Кърджали ще стане на 12 декември ,когато ще грейне и коледната елха в центъра на областния град.В общинската програма са включени много и различни прояви с участието на всички културни институции,съобщи Красимира Живанова заместник- кмет на общината.
Още в началото на месец декември бе обявен конкурсът "Поща до Дядо Коледа" за най-интересно и забавно писмо до Добрия старец.Заедно с тази инициатива на Обединен детски комплекс,децата започнаха изработване и на коледни картички ,сурвачки и сувенири ,които ще бъдат подредени на специална изложба.
За първи път тази година Младежки градски съвет ще отвори специална книга, в която кърджалийци ,ще запишат своите празнични пожелания.На 17 декември от 10 часа ще се завърти и веселата коледна въртележка.
На връх Игнажден в арт къщата в село Дъждовница Джесика Ан Морисън -доброволка от САЩ и деца от селото ще окичат коледното дърво и ще празнуват заедно.
"Бъдникът в душите" под този надслов ще премине и поетичната среща на местни творци от Родопите.
"Коледна и новогодишна обрядност през годините" -вечер на християнския обичай подготвят Регионалният исторически музей,женският клуб при Тракииското дружество,читалище "Родопски фар" и училище "Свети Свети Кирил и Методий".
Оперетният тетатър при Дома на културата ще представи юбилейното си стотно преставление "Принцесата и свинарят ". То е посветено на двеста годишнината от рождението на Андерсен.По този повод в Кърджали ще гостува и писателят Панчо Панчев.
В дните преди Коледа изложба- живопис ще открие художникът Христо Танев .Той ще представи и своята книга "Аз-ът на българите"
В навечерието на Бъдни вечер на 23 декември празничен концерт за кърджалийци и гостите на града ще изнесат колективите при Общински център за култура и младежки дейности.


 Прочитания: 2298 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign