Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лиляна Пенчева от Кърджали спечели престижна награда

 23 Септември 2010

Лиляна Пенчева от Кърджали спечели престижната награда на публиката на конкурса „Най-добър млад поп-рок изпълнител” по време на тазгодишното петнайсето издание на Балканския младежки фестивал „Младостта на Балканите”, който се проведе от 8 до 13 септември в Сандански. Представи се с песента „За тебе бях”. Във фестивала тази година участваха над 600 младежи от България и 17 европейски страни. Публиката присъди първа награда и на представителя на Македония.
Победителите получават правото да участват като гост-изпълнител или в журито на конкурса в 3 следващи издания. Лили Пенчева вече има опит като член на журито на Деветия международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нота по нота”, който се проведе в Пазарджик от 15 до 17 май тази година. Председател на журито беше композиторът Красимир Гюлмезов, а Хайгашот Агасян един от членовете.
Конкурсът се проведе в течение на две вечери в летния театър в Сандански. Освен конкурса за певци в богатата фестивална програма са включени разнообразни прояви - изложби на художници и фотографи, фолклорен конкурс и най-дългото хоро на Балканите, Сцена за съвременни улични изкуства – брейк, графити, татуисти и прочие. На кръгла маса младежи от над 40 организации и институции, и бизнеса обсъдиха как България може да участва в европейската стратегия за заетост и развитие „Европа 2020”.


 Прочитания: 2922 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign