Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Азис и Коцакис побратимиха Кърджали и Комотини

 24 Септември 2010

След 19 години ползотворно сътрудничество снощи в Комотини беше подписан договора за побратимяване между общините Кърджали и Комотини. Документът беше скрепен с подписите на кърджалийския градоначалник инж. Хасан Азис и на кмета на Комотини Димитриос Коцакис.
Гръцкият градоначалник оцени високо побратимяването като каза, че с “подписването на този договор се отварят прекрасни възможности за развитието на туризма, селското стопанство и инфраструктурата. На този акт може да се гледа като на спасение от кризата и ускоряване на интеграцията в ЕС”, заяви Димитриос Коцакис. Той допълни, че очаква повишаване на благоденствието на хората от двете общини и не пропусна да отбележи, че с българския си колега са “големи приятели от доста време”.
„Кърджали не може без Комотини, Комотини не може без Кърджали”, заяви инж. Хасан Азис преди да сложи подписа си под договора за побратимяване.
Българската делегация бе посрещната изключително радушно от домакините. В продължение на 5 дни нашенци разгледаха музеи, училища, пазара и други забележителности в Комотини.
Ето какво каза още кметът на Кърджали инж. Хасан Азис при подписване на договора за побратимяване:
“Щастлив съм като кмет на Кърджали, че след толкова години сътрудничество се стигна до подписването на Договор за побратимяване. През последните седем години с моя приятел Димитриос Коцакис работим за това. Сега участваме в европейски проект и чрез него вече подписваме този договор за побратимяване. Обикновено договорите за побратимяване се подписват в началото на отношенията между две общини. Сега различното е, че ние подписваме този договор след като 19 години сме поддържали добри отношения. Аз вярвам, че този договор ще ни даде възможност да решаваме общи проблеми, свързани с екологията. Заедно ще се борим срещу икономическата криза и заедно ще развиваме туризма. Кърджали няма да бъде толкова интересна дестинация без Комотини. Мисля че и Комотини няма да бъде толкова привлекателен за туристите, ако не се свърже с Кърджали. Това е доброто бъдеще пред нас. Искам да благодаря на Коцакис затова, че през последните години работим толкова добре. Благодаря и на всички в Комотини и вярвам, че ще продължим да реализираме още нови проекти”.

Още снимки
 Прочитания: 2076 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign