Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали сред първите в България по разработване на европроекти

 01 Октомври 2010

Община Кърджали се нарежда на трето място в България по най-много сключени договори по оперативните програми на Европейския съюз. Тази своеобразна класация води община Габрово с 16 сключени и изпълнени договора, следвана от Варна с 14 и Кърджали, Марица и Пазарджик с по 12. Така Кърджали изпреварва Столична община, която е с 11 сключени и изпълнени договора. Новината съобщи самият министър по еврофондовете Томислав Дончев пред вестник „Стандарт” от 29 септември.
Тази добра за нас новина показва ангажиментите на общинското ръководство относно визията за развитието на града, професионалната работа на служителите в общинската администрация, коментира пред Радио Кърджали кметът инж. Хасан Азис. Той подчерта, че за да се постигнат тези добри резултати ръководството на общината през последните години е инвестирало много в подготовката и създаването на един добър екип от професионалисти по разработването на европроекти, а от друга – в подготовката на самите технически проекти.
С разработените и реализирани досега 12 проекта по оперативните програми мисля, че даваме една много категорична заявка за нашия капацитет и за възможностите на община Кърджали да продължи и увеличава темпото си на развитие и реализиране на проекти. Бих казал, че ние имаме много по-големи възможности. Нашите очаквания през следващите години са да атакуваме ако не първото, то поне второто място в тази класация, каза още инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 1447 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти