Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали е домакин на Международна научна конференция

 12 Октомври 2010

Двудневна научна конференция с международно участие под надслов ”Науката и обществото” ще бъде открита утре в Кърджали. Тя се провежда под патронажа на председателя на Съюза на учените в България чл.-кор. проф. Дамян Дамянов, областния управител Иванка Таушанова и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Официалното откриване на форума ще бъде от 11 часа в конферентната зала на РИОКОЗ - Кърджали. С пленарни доклади ще се представят акад. Георги Марков и проф. Иван Маразов, дин. За отношението наука- практика ще говорят проф. дтн инж. Методи Маждраков, доц. дтн инж. Николай Николов и Добриян Бенов, а за моделите на финансиране на здравните дейности –проф. д-р Цекомир воденичаров, дмн и доц. Николай Попов, дм.
В рамките на двата пленарни дни на форума ще бъдат проведени заседания по секции “Общество и науки”, “Аграрни науки”, “Медицински и природо-математически науки” и “Технически науки”. Предвидени са и две постерни сесии.
С двудневната научна конференция стартират проявите от общинската програма, посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври.


 Прочитания: 1231 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти