Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Славейковци в очакване на поредните чуждестранни гости

 12 Октомври 2010

В СОУ „Петко Рачов Славейков” протичат последните приготовления за посрещане на групата от гр.Оуденаарде, Белгия, която ще пристигне в Кърджали в четвъртък. Посещението се осъществява по проект „Приятели от дълго време” / Long Time Friends и е отговор на визитата на славейковските ученици и учители, които бяха при своите връстници от училище SINT- BERNARDUS COLLEGE /OUDENAARDE през месец септември.
По време на своето посещение славейковци присъстваха в учебни занятия; представиха с презентации не само своето училище, но и родния си град и родина; запознаха се с историята и забележителностите на гр.Оуденаарде; посетиха столицата на ЕС- Брюксел; столицата на шоколада Брюж и града с най-стария и голям университет в Белгия - Гент....
Създадените приятелства, контакти, впечатления са доказателство, че този проект има бъдеще и такъв тип проекти са прекрасна възможност учениците на СОУ”Петко Рачов Славейков” да практикуват и усъвършенстват своя английски език.
Младежите са единодушни, че възможността за непрекъснат контакт с белгийските ученици чрез интернет прави приятелските отношения действително трайни. Още по-голям принос за доброто разбирателство и ползата от разменените посещения е фактът, че учениците посрещат гостите в дома си и общуват с тях практически 24 часа в денонощието.
Екипът от кърджалийското училище е подготвил атрактивна програма за белгийската група, като официалното им посрещане е предвидено за 9.00 часа в петък.
 Прочитания: 1216 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти