Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Светила в българската история на среща с клуб „Млад историк”

 14 Октомври 2010

Директорът на Института по история към БАН акад. Георги Марков и професор Иван Маразов, които участваха в научната конференция, която се проведе вчера в Кърджали в рамките на дните на града, участваха в среща – дискусия в Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”. Тя бе посветена на 98-годишнината от Освобождението на Кърджали от турско робство. Проявата се организирана от клуб „Млад историк” в школото и със съдействието на директора на Историческия музей в областния център Павел Петков.
„Ето нашата достойна смяна”, с тези думи акад. Георги Марков оцени представеното от председателя на клуба Яна - Ивана Бояджиева изследване за Балканската война.
Ученият бе впечатлен от коректното представяне на фактите, точността на изказа, боравенето с исторически термини и дълбочината на изследването.
В срещата дискусия бяха засегнати теми в областта на Балканските войни, Руско- турската освободителна война, ролята на Русия в миналото и сега, и културно наследство. Гостите изразиха задоволството си от осъществения диалог и намериха в лицето на възпитаниците на елитната езикова гимназия достойни наследници, бъдещи изследователи, историци и научни работници.

Още снимки
 Прочитания: 1376 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти