Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Мария Петкова и Вълчо Милчев с достойно представяне на научната конференция в Кърджали

 14 Октомври 2010

Като единствен представител на средното образование в програмата на научната конференция „Наука и общество” се изяви СОУ „Петко Рачов Славейков” в лицето на Мария Петкова и научния й ръководител Вълчо Милчев. Мащабната проява бе организирана от кърджалийската структура на Съюза на учените в България.
Организаторите изразиха благодарност за участието и възхита от постиженията. Тандемът от най-голямото училище с изградени вече традиции в изследователската дейност в областта на математиката представи доклад на тема „Окръжност върху целочислена решетка и един начин за пресмятане на числото π”.
Разработката е достъпна за извънкласни занимания с учениците от гимназиалния курс на средното училище, при това чрез изучавания учебен материал по програмата за задължителна подготовка. Степента на трудност обаче е от порядъка на трудността на темите на международните и националните олимпиади.
Докладът е продължение на проект на Мария, с който тя участва през 2009 година в Националния конкурс за ученически проекти по математика и информатика и спечели първо място.


 Прочитания: 1462 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign