Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лилия Сокуренко се срещна с млади художници

 14 Октомври 2010

Продължават срещите на гостуващата в Кърджали руска художничка Лилия Сокуренко. Вчера следобяд тя бе гост на децата от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова. Малките художници имаха възможност да се запознаят с творчеството й и да разгледат и коментират нейни картини.
Лилия Сокуренко е в Кърджали по повод провеждащият се Литературен салон “Петя Караколева”, в чийто рамки ще бъде връчена и едноименната национална награда за детска литература. Затова освен за работата си като творец, руската художничка им разказа и за своята среща с Петя Караколева в болницата в Москва преди 28 години, за историята на създаването на портрета й и за магията на нейното творчество.
Срещата на децата от с Лилия Сокуренко се състоя благодарение на сестрата на Петя - Тамара Караколева. Тя подари на ОДК и Школата по рисувани своята книга "Молитва за Петя" и книги на Петя Караколева. Младите възпитаници на ОДК бяха приканени от гостите да се включат в конкурса за илюстрации на романа-приказка "Най-златното злато", част от творчеството на Петя Караколева.


Още снимки
 Прочитания: 1308 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти