Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нова експозиция представя ОХГ "Станка Димитрова"

 18 Октомври 2010

В Общоградската галерия „Станка Димитрова” днес бе открита експозиция „Български художници от 80 и 90- години на 20 век”. В нея са представени творби на 22 –ма български автори от края на миналия век – Емил Стойчев, Георги Божилов – Слона, Георги Баев, Милко Божков, Михаил Саздов, Николай Караджов и др. Сред техните имена са и тези на творци от Кърджали – почетните граждани на Кърджали Станка Димитрова и Джемал Емурлов. Експонираните творби са част от Фонда на галерията и се показват за първи път след 10 години. ”Представените художници са работили в края на миналия век, когато имаше възможност да се правят по –съвременни неща и с една нова естетика. Това са творци, които се вписват достойно сред най - добрите майстори на българското изобразително изкуство”, каза на откриването уредникът на галерията кърджалийският скулптор Емил Пенчев.
След колекцията „Стари майстори” това е поредната експозиция, която Общинската художествена галерия представя на жителите и гостите на Кърджали от богатото наследство, което притежава. Общината Кърджали и занапред ще съдейства галерията да съхранява и показва ценните платна на автори с национално и местно значение, сподели секретарят на Община Кърджали Сезгин Бекир. Проявата е част от културната програма по случай Деня на Кърджали -21октомври.
На откриването на изложбата присъстваха председателят на дружеството на художници в Кърджали Владимир Чукич, известният фотограф Иво Хаджимишев, местни творци, гости на града.
Експозицията е разположена на първия етаж на галерията и ще остане открита за посетители през следващите няколко месеца.
Още снимки
 Прочитания: 1417 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти