Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Президентът Г. Първанов поздрави кърджалийци за празника

 21 Октомври 2010

Гост за празника на Кърджали днес бе държавният глава Георги Първанов. Той лично поздрави стотиците кърджалийци дошли на тържеството в градската градина. В словото си президентът заяви:
”Денят на град Кърджали е ден, с който свързваме освобождението на града и Източните Родопи. 21 октомври е не само ваш празник, но и един от красивите, силните и значими дни в новата българска история. Историята на този красив кът от българската земя не се затваря в рамките на последният един век. Този край има вековна и богата история от Перперикон до Татул и е белязан с много символи на общобългарската история, които ни дават основание за национално самочувствие. Общо е мнението, което споделят историци, научни работници, представители на местната власт и гражданските структури, че тази богата история е не просто извор на вдъхновение, но тя би могла и ще бъде една ниша за развитие на Кърджали, нишата на културния туризъм.”
Президентът изрази и удовлетворението си, че въпреки условията на тежката криза и бюджетни ограничения Кърджали е един градовете, използвал успешно лостовете за развитието на общини, чрез усвояването на средства от европейските и национални проекти и програми.
„Това е което Кърджали прави особено активно и успешно и поздравявам общинското ръководство, за това че е в челото на българските общини по този критерии.” , каза още държавният глава.
В обръщението си към кърджалийци Георги Първанов отново подчерта, че в ден като днешния трябва да отправим своите послания и към съседите си, към представителите на общините на народите, близки или по-далечни партньори на Кърджали, приятели на България.
„Големият урок е за това, че историята, различната култура не бива да ни разделя и да ни противопоставя. Големият урок е, че ние можем да бъдем по-силни, по- проспериращи, по-успешни чрез политика на диалог и добро съседство и политиката на взаимно отваряне.”, каза още г-н Първанов.
Президентът уважи всички прояви включени в празничната програма. Сутринта той заедно с гражданите на Кърджали поднесе венец пред паметника на освободителя на Кърджали полк. Васил Делов, участва в тържествената сесия и оглави празничното шествие на представителните групи от всички учебни заведения в града.

Още снимки
 Прочитания: 1518 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти