Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тържествена сесия за 21 октомври

 21 Октомври 2010

Точно в 10,30 ч. с изпълнение на химна на РБългария и химна на Европейския съюз започна тържествената сесия на общински съвет Кърджали по случай празника на града. В залата на Дома на културата присъстваха общинските съветници, гости от побратимените ни общини, депутати, бивши кметове, шефове на държавни и общински институции, представители на бизнеса и много граждани.
Тържественото заседание откри председателят Сейфи Неджиб, който поздрави съгражданите си с 21 октомври и пожела просперитет на Кърджали за постигане на неговия модерен и европейски облик.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи отчет на изминалата една година и представи подробности от дейността на общината във всички сфери-икономика, здравеопазване, образование, култура и социални дейности.
Със приветствия към кърджалийци и гостите на тържествената сесия се обърнаха народните представители Цвета Караянчева и Димчо Михалевски.
„21 октомври е повод да се вгледаме в себе си честно и прозрачно без клишета и фразеология, да си дадем сметка какво сме постигнали и какво ни предстои, да разчетем силите си така, че да ни стигнат за цялата маратонска дистанция, която трябва да пробягаме, за да направим живота си съизмерим с този в обединена Европа.”, каза в словото си депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.
„Особено важно е, че винаги на този ден ние успяваме да погледнем право в очи предизвикателствата, пътят, който сме извървели през последните години и винаги да имаме силата да очертаем посоката напред. Това е важно, защото само, когато знаем пътя и сме очертали целите имаме сигурността, че ще стигнем там, за където сме се запътили.”, с тези думи към своите съграждани се обърна и депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски.
С приветствени думи към всички се обърна и областният управител Иванка Таушанова, която подчерта в словото си, че сега повече от всякога се нуждаем от по-голяма взискателност и силен граждански контрол. Според нея от всички нас зависи Кърджали да намери достойното си място не само на културната, но и на социално- икономическата карта на Европа.
Г-жа Таушанова прочете и поздравителен адрес от премиера на Р България Бойко Борисов до жителите на община Кърджали, в който се казва:
„Убеден съм, че днешният ден кара всички Вас да се чувствате горди. Вярвам, че заедно ще съумеете да съхраните и продължите традициите и историята на Вашия град и ще работите все така активно за икономическото и социално развитие на Кърджали.”
С приветствени думи от трибуната на местния парламент се обърнаха още кметът на Текирдаг, Турция Айдън Дългъч и на град Меджидия , Румъния Мариан Йордаче.
По случай празника на Кърджали бяха изпратени много телеграми и поздравителни адреси, сред тях от евродепутата Филиз Хюсменова, от Цецка Цачева председател на 41-то НС, от министъра на културата и почетен гражданин на Кърджали Вежди Рашидов, от кметовете на различни градове на страната и от побратимените общини от Гърция и Турция.

Още снимки
 Прочитания: 1502 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти