Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Съобщение

 26 Октомври 2010

От север ще нахлува студен въздух. Облачността над по-голямата част от страната ще остане значителна, с валежи от дъжд, които през деня постепенно ще обхванат цялата страна. Вечерта в Северна България валежът, отслабвайки, ще започне да преминава в сняг, но снежна покривка няма да се образува. Количеството на валежа ще е 5-10 литра/кв. метър, в Южна България 15-20 литра/кв.метър. Вятърът в Западна България ще бъде 3-6м/с, от северозапад-запад, а в останалата част от страната през деня ще се преориентира от север-североизток и ще се усили до 5-8 м/с. Минимални температури: между 3 и 8 градуса.Максимални температури: между 7 и 12 градуса
Как да действаме ?
• При поройни дъждове не заставайте под мостове, подлези, надлези и други съоръжения, високата вода може да ви отнесе.
• При пътуване е препоръчително водачът на МПС да спре и изчака спирането на пороя. Незначително понижение на нивото на пътя може да предизвика голяма разлика в дълбочината на водата.
• Не правете опити за пресичане на разливи и потоци, освен, ако сте сигурни, че водата е по-ниска от осите на колата или от коленете ви. Пресичайте само при спокойна вода.
• Бързотечащи разливи и потоци се пресичат само ако имате помощно въже за преминаване и обезопасително въже за тялото.
• Ако сте на път и констатирате опасност от наводнение, обадете се на тел. 112. При липса на такава възможност, предупредете в кметството на най-близкото населено място или преминаващи хора.
• При невъзможност за евакуиране на животните, отворете вратите на помещенията, където са затворени.
• Спазвайте указанията и реда установен от органите на МВР, Гражданска защита и местната администрация.


 Прочитания: 1458 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.