Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нова организация ще регулира движението на кръстовището във „Веселчане”

 15 Ноември 2010

Нова организация ще регулира движението на кръстовището във „Веселчане”. За това община Кърджали е изготвила технически проект на стойност 495 000 лева. Общината ще иска съдействие от Министерството на регионалното развитие при координиране на действията, свързани с рехабилитацията на републиканския път, водещ до Маказа през спирка Джебел, която е предвидена за догодина. Реорганизацията на кръстовището във „Веселчане” трябва да предшества или да стане по време на преасфалтирането на шосето, водещо за Маказа, тъй като според нормативната уредба след рехабилитацията на пътя, то 5 години след това не може да бъде преправяно.
Това обяви кметът инж. Хасан Азис пред журналисти. За тази цел той е изпратил писмо до министър Плевнелиев, а проектът за реорганизация на движението във „Веселчане” е съгласуван с Агенция „Пътна инфраструктура”. С него ще бъде запознат и областният управител Иванка Таушанова.
Идеята е чрез проекта оптимално да се избегнат задръстванията в тази невралгична точка за движението в Кърджали, а причината да търсим координация със строителното министерство е, че самия път е част от републиканската пътна мрежа, каза Хасан Азис.
Три варианта за реорганизация на движението във „Веселчане” са били предложени на комисията по транспорт към община Кърджали, единият от които бил свързан с кръгово движение, но той е отпаднал, тъй като не е достатъчно мястото това да се случи.


 Прочитания: 2380 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign