Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Славейковци празнуват

 17 Ноември 2010

Под знака на ученическото самоуправление бе отбелязан днешния ден в СОУ “П.Р.Славейков”. Денят, в който най-голямото училище в Източните Родопи отбеляза своя патронен празник. Традицията продължава вече 12 години и се запази през годините, като се наложи в цялата страна. При предаването на властта директорът Милко Багдасаров напомни на екипа от ученици, които очакваха да поемат управлението в свои ръце, за реализирания преди 12 години проект с координатор кърджалийското училище и партньори от Казанлък, Средец и Стара Загора. Председателят на Ученическия парламент Симона Димитрова от ХІа клас пое медалиона-бухалче, което е символ на властта, а после представи екипа си. Помощник-директори за деня станаха Маринела Трингова от ХІа, Емилиа Минчева от ХІа и Стоян Киряков от ІХв клас.
След ритуала на предаването на властта, колегиумът се събра на оперативка в стаята на директора за разпределение на задачите за деня. В 10:00 часа управленският състав слезе до вход „А”, където децата от движение „Ръка за помощ” бяха разположили своята благотворителна кулинарна изложба.
Следващ ангажимент в програмата им бе официалното откриване на новия специализиран кабинет по химия. Лентата преряза „директорката за един ден” Симона Димитрова. Преподавателката Стойка Пачеджиева благодари за възможността да работи с учениците си в този нов и модерен кабинет.
Заложените в програмата за деня спортни мероприятия протекоха с неочаквана интензивност и интерес. В състезанието по волейбол между ученици от Х клас и учители се включи лично и „ученикът за един ден” Милко Багдасаров и допринесе за победата на отбора си. Футболните и баскетболните прояви повишиха градуса на напрежението и показаха завидния спортен хъс на славейковци.
Обедният концерт под наслов „Честит празник, славейковци – Микрофонът е Ваш” протече без засечки в препълнената до краен предел Актова зала №1. От първокласници до бъдещи абитуриенти, родители и учители се забавляваха с разнообразната програма. Жури оценяваше представянията и отличи най-добрите.
След концерта славейковци начело с „директорката” Симона Димитрова откриха официално новосъздадения стенопис до вход „Б” на училището, който представлява репродукция на илюстрация от учебника по литература за V клас с фолклорни мотиви. Стенописът е изработен от ученици от V и Х клас под ръководството на Недялко Делчев.

Още снимки
 Прочитания: 1977 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign