Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис отличи турския консул в Пловдив

 19 Ноември 2010

С плакет и грамота за цялостната си дейност в развитието на добрите взаимоотношения между общините от област Кърджали и Р Турция бе отличен Турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан. Призът му бе връчен лично от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
След награждаването турският консул сподели, че Кърджали означава много за него и когато е тук, се чувства много щастлив.
„Вече няма да изпълнявам длъжността консул на Република Турция в Пловдив, ще продължа да работя в Канада. Сърцето ми обаче завинаги ще остане тук и ще следя всички новини около Кърджали. Надявам се градът да се развива с пълни темпове, както е било досега. Благодаря много на инж. Хасан Азис за оказаното му съдействие за добрите взаимоотношения между общините на двете страни”, заяви още г-н Явузджан.
Една година след встъпване в длъжност генералният консул на Република Турция Джунейт Явузджан приключва с кариерата си в Пловдив. Той няма да довърши мандата си, тъй като заминава заместник-посланик в Международната организация за гражданска авиация ICAO със седалище Монреал. Издигането в йерархията е в резултат на активната му дейност като дипломат в Кения, Франкфурт, Хонконг, Прага, Афганистан и България. ICAO е агенция към Икономическия и социален съвет на ООН, която създава международни стандарти и правила за безопасен, редовен и ефективен въздушен транспорт. Тя организира всички граждански полети в цял свят, определя правилата и охраната по летищата, цената на билетите на авиолиниите и в нея членуват 190 държави. Явузджан ще представлява Турция и ще осъществява т.нар. многостранна дипломация. На мястото на Явузджан от 1 декември консул става Рамис Шен. Дипломатът идва от постоянното представителство на ООН в Ню Йорк.
Ден преди Джунейт Явузджан да си замине от нашата страна, в Пловдив пристига световноизвестната група "Баба Зула". Музикантите, чийто уникален саунд е роден от комбинацията на традиционни инструменти, природни звуци и електронни примеси, ще свирят на 1 декември в Габрово, а в града под тепетата на 3 декември. Прочутата банда имала ангажименти с месеци напред, затова консулът положил доста усилия да ги доведе у нас. На 4 декември “Баба Зула” ще гостуват и в Кърджали.


 Прочитания: 2022 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign