Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис търси съдействие от областния управител за кръстовището във „Веселчане”

 23 Ноември 2010

Ще се радвам заедно с областния управител да прережем лентите за откриването на два важни проекта – на реконструираното кръстовище в кв. „Веселчане” и на информационен център към общината, който е спрян от доста време, заяви на пресконференция кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той апелира към областния управител и народната представителка Цвета Караянчева да съдействат за отпускане на държавно финансиране за реконструкцията на кръстовището във „Веселчане”. Необходимостта от това градоначалникът обоснова с аргумента, че там трябва да се увеличи пропусквателната му способност, а самия път е част от републиканската пътна мрежа. Тази стъпка е особено актуална като се има в предвид увеличения трафик след отварянето на ГКПП в Златоград и очакваното още по-интензивно движение след отварянето на „Маказа”, каза инж. Хасан Азис.
Той припомни, че са разработени четири варианта за реконструкция на кръстовището във „Веселчане”, като този за кръгово движение е отпаднал поради липса на място. Общинската комисия се е спряла на решението за триколонно кръстовище, добавяйки по още едно платно във всяка посока за сметка на тротоарите. Самата реконструкция ще струва 490 хиляди лева без ДДС.
Общината може да се ангажира с изграждането на подземните комуникации и тротоарите, а самите платна, вертикалната и хоризонталната маркировка в това число и светофарната уредба може да се поеме от държавно финансиране.

Още снимки
 Прочитания: 1814 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign