Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гарантират дълга на “Пазар на производителите” след обществено обсъждане

 23 Ноември 2010

Със 32 гласа “за”, 5 “против” и един “въздържал се” общинските съветници дадоха съгласие за провеждане на обществено обсъждане за гарантиране от Община Кърджали на дълга на „Пазара на производителите – Кърджали” ЕАД Кърджали към „Алианц банк България”АД София.
Ще припомним, че подобна гаранция вече беше дадена с решение №63 от 27.04.2010 г. на Общинския съвет Кърджали. Нейният срок изтича на 25 декември, като до момента няма плащане от страна на община Кърджали по нея, което наложи и новата процедура.
По време на дебатите за провеждане на обществено обсъждане за гарантиране от Община Кърджали на дълга, кметът на община Кърджали съобщи, че заради спрения проект за изграждане на пазара за промишлени стоки, той се е срещал и разговарял с министъра на земеделието, както и с новия изпълнителен директор на Агенция САПАРД. Провел е и два разговора с народния представител Цвета Караянчева с искане за определен вид подкрепа за решаването на този проблем. Градоначалникът заяви, че ако в най-скоро време не получи отговор от тях ще поиска среща и с премиера Бойко Борисов.


 Прочитания: 1589 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign