Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Мнение от значение

 22 Ноември 2010

Ученици от най-голямото кърджалийско училище „П.Р.Славейков" отбелязаха световния ден на тоалетната - 19 ноември, с дискусия на тема „Какво ще кажеш за училищната тоалетна?".
По време на дебатите, организирани от „Сдружение инициатива за развитие - Кърджали решава", бе изнесен фактът, че 60% от българските деца не посещават училищните тоалетни. В по-късна възраст това може да доведе до редица болести на отделителната система, сред които и рак на дебелото черво. Това е болест, заради която България държи първо място в ЕС на брой на заболели под 35-годишна възраст.
Участниците в дискусията отбелязаха, че в по-голямата част от училищните тоалетни няма топла вода, сапун и тоалетна хартия. Те споделиха, че чистотата в тоалетните до голяма степен зависи от самите ученици и предложиха да бъде въведен час по хигиенно образование, в който децата от първи до четвърти клас да бъдат запознавани с основните хигиенни навици.
Отбелязвайки световния ден на тоалетната, децата от школото в Кърджали се включиха в националната кампания «Мнение от значение», която се провежда под патронажа на доц. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката. На територията на област Кърджали кампанията се провежда от „Сдружение инициатива за развитие - Кърджали решава", което е член на Националната мрежа за децата.

Още снимки
 Прочитания: 2163 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign