Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Десети областен математически турнир

 22 Ноември 2010

1121 ученика от Кърджали, Хасково, Димитровград, Смолян и Стара Загора взеха участие в Десетия математически турнир, организиран от Регионалния образователен инспекторат в Кърджали, Съюза на математиците в България – секция Кърджали и Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” . Турнирът се проведе на 20 ноември под патронажа на областния управител на област Кърджали, а председател на организационния комитет бе кметът на община Кърджали - инж. Хасан Азис.
Задачите за състезанието бяха подготвени от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Журито на турнира бе под ръководството на доц. Манев- зам. декан на ФМИ на ПУ и проф. Стоян Капралов –ръководител катедра математика на Технически Университет- Габрово.
На 21 участници от 12 клас, набрали съответен брой точки бе призната отлична оценка за прием в четирите специалност на ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски” », ТУ- Габрово, както и за специалностите стопанско управление, туризъм, екология и начална педагогика на филиал «Любен Каравелов», град Кърджали, а на още 28 оценки 5,40 и 5,20 за ТУ- Габрово.
Кърджалийските възпитаници заеха първите места в състезанието за 3,4,5,7,8,9 и 11 клас. Купата за най-добър випусник от област Кърджали отиде в ръцете на Яница Веселинова Каменова от ГПЧЕ «Христо Ботев».Още снимки
 Прочитания: 2167 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign