Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отбелязаха Деня на благодарността в ОДК

 24 Ноември 2010

Днес в Обединен детски комплекс Кърджали по идея на доброволеца от Корпуса на мира Шон Микети бе отбелязан американския празник - Денят на благодарността. Чрез презентация и видео клипове, в детската картинна галерия Шон разказа пред 50-тина деца за първите заселници на Америка и възникването на Деня на благодарността.
Денят на благодарността, известен още и като Денят на пуйката е ежегоден празник, почитащ придобитото в края на прибирането на реколтата. В САЩ той се празнува в 4-я четвъртък на ноември, а в Канада - във 2-я понеделник на октомври. В тези страни той е официален празник. Традицията води началото си от времето на английски заселници. Денят на благодарността символизира благодарност за нещата, които човек има като цяло. Празникът е един от най-обичаните и почитани отвъд Океана.
Децата с интерес изслушаха разказа на Шон за неговото семейство, за това как то отбелязва Деня на благодарността и какво се сервира на празничната трапеза. Не мина и без почерпка накрая всички деца бяха почерпени с традиционния тиквен пай, приготвен от Шон и учителите от ОДК, които заедно участваха в забавна игра по надяждане с пай.

Още снимки
 Прочитания: 1800 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign