Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тръгва изграждането на Базара за промишлени стоки

 02 Декември 2010

Сагата с изграждането на Базара за промишлени стоки в Кърджали, който ще оформи окончателно пространството около пазара на производителите, е на път да приключи, съобщи на брифинг днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Вчера той е получил чаканото 5 месеца писмо от Агенция САПАРД, с което се дава разрешение да продължи започнатото тогава строителство на площ от 911 кв. м, където ще бъдат разположени 54 павилиона, 60 процента от които вече са закупени от частни лица. От понеделник строителството ще може да започне и вероятно ще приключи през март-април следващата година, прогнозира кметът.
Инж. Хасан Азис припомни, че преди година и половина е уведомил с писмо Агенция САПАРД за намерението да се строи Базар на промишлени стоки, но от там не е дошъл нито положителен, нито отрицателен отговор. След като преди 5 месеца строителството започва, тъй като няма изрична забрана за това, веднага на следващия ден са били изпратени проверки от ДНСК и Агенция САПАРД, които не установяват никакви нарушения. Въпреки това строителството е спряно в очакване на писмото от Агенция САПАРД.
Това бе поредния спрян проект на територията на община Кърджали, констатира градоначалникът. Въпреки създадените пречки досега ние ще реализираме и този проект и ще благоустроим района на пазара, каза инж. Азис. Пред медиите той подчерта още, че и занапред общинското ръководство ще продължи да работи за реализиране на всичките си проекти, въпреки създаваните административни и политически пречки.


 Прочитания: 2399 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign