Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Направиха първа копка на Базар за промишлени стоки

 06 Декември 2010

Лично кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис даде старт на строителството на Базара за промишлени стоки днес. Той влезе в ролята на багерист и направи първа копка на новото съоръжение пред насъбралите се пазарджии и бъдещи собственици на павилиони.
Три курбана бяха наречени за хаир повече строителството да не спира – един от община Кърджали, един от “Пазар на производителите” и един от собствениците. Месото от жертвените животни ще бъде раздадено за нуждите на ДМСГД, за Дома за стари хора в Кърджали и за джамийско настоятелство.
Новият базар ще е разположен на площ от 911 кв.м., и ще включва 54 павилиона. Общата стойност на проекта е 465 000 лв. без ДДС. Ще припомним, че строителството на базара беше забавено с 5 месеца заради проверки на РДНСК и Агенция САПАРД. Те не откриха никакви нарушения и на 1 декември вечерта общината получи разрешение да поднови изграждането на обекта.
Пред собствениците на павилиони, строители и журналисти днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис каза, че когато общината и хората работят заедно винаги има положителни резултати. Той изказа и своята благодарност на собствениците на павилиони за търпението и разбирането през изминалите месеци до днес.
При подновяване на строителството на Базара за промишлени стоки в Кърджали присъства и арх. Олег Николов – автор на проекта, както и на този за Пазара на производителите.

Още снимки
 Прочитания: 3045 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign