Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Омбудсманът Константин Пенчев се срещна с кърджалийци

 14 Декември 2010

Днес Омбудсманът на Република България Константин Пенчев пристигна в Кърджали по покана на кмета инж. Хасан Азис и обществения посредник Хакиф Емин. В 11 часа в голямата зала на Бизнесинкубатора той се срещна с неправителствените организации, Детския и младежки парламент и общественици. В срещата освен домакините – кметът инж. Хасан Азис и обществения посредник Хакиф Емин, участваха и областният управител Иванка Таушанова, председателят на Общинският съвет Сейфи Неджиб, представители на бизнеса, синдикатите, общински и областни експерти.
За „добре дошъл” Константин Пенчев бе приветстван от обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин. В привествието си г-н Емин подчерта, че не многото жалби, а това че администрацията в Кърджали е с най-висока ефективност в страната - 75 % по европейските стандарти, според проучване извършено в рамките на проект на институцията омбудсман на РБ, е повод за визитата на Константин Пенчев в Кърджали. Националният омбудсман бе поздравен и от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който сподели пред присъстващите:
"Изразявам задоволство от съвместната ни работа с омбудсмана на Кърджали. Надявам се, че тази добра оценка ще бъде поощрена и от останалите институции. Това е един показател за нашето желание да създадем още една допълнителна структура, която да бъде в помощ на гражданите. Надявам се това да бъде оценено не само от гражданите но и от институциите. На следващо място, но не без значение е, че кърджалийският обществен посредник е един от първите и може би единствен със сто процента подкрепа от Общинския съвет, което го прави натоварен с изключително голямо доверие и очакване. Надявам се че ние сме създали всички условния за добрата му работа, за да решава всеки един случай, постъпил при него, по целесъобразност. Община Кърджали наистина полага своите усилия да бъде една достъпна общинска администрация, в тази посока тя поддържа един висок стандарт на административно обслужване спазвайки и международните стандарти за управление."
След официалните приветствия срещата с националния омбудсман продължи по същество. На нея бе поставен остро въпроса за лошите условия на работа в ОЦК, за нередовно изплащаните заплати, както и за неосъществените още инвестиции за построяването на нови цинков и оловен заводи.
„Ние не искаме да закриваме завода и тези 750 човека, които работят там да останат без хляб. Ние искаме този хляб да не е отровен”, каза Хакиф Емин. Подкрепи го председателката на СРС „Подкрепа” Магдалена Ахчиева, която потърси съдействие за решаване на проблема от омбудсмана.
В режим на диалогичност Константин Пенчев обеща такова и каза, че няма разлика при разглеждането на подобни проблеми в частно и в държавно предприятие.
От 12,30 часа в зала 5 на Бизнесинкубатора Константин Пенчев проведе приемна за граждани от област Кърджали по проблеми, които не намират решение от държавните и местни органи.

Още снимки
 Прочитания: 2432 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign