Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Снегът не блокира комуникациите в Кърджали

 16 Декември 2010

От тази сутрин сняг вали и в цялата Кърджалийска област. Към обяд снежната покривка в областния център е била около 20 см. В региона е въведено ограничение за движението по всички пътища. Автомобилите – леки и товарни, трябва да са оборудвани с вериги, а товарните – да са без ремаркета и полуремаркета – съобщиха от „Пътна полиция“ - Кърджали.
По инфорамция на "Гражданска защита" всички пътища са проходими при зимни условия. На този етап няма нещо обезпокоително.Тази сутрин е имало закъсали два тира до с. Чифлик и една лека катастрофа до с.Патица, но пътни я участък е освободен и движението възстановено, съобщи шефът на ГЗ Кирчо Павлов. Няма нарушение на електрозахранването и водоподанането в областта.
От Автогара „21 век” съобщиха , че всички автобуси тази сутрин са тръгнали по разписание, но полицаите са връщали част от колите. Това бе потвърдено от началник КАТ „Пътна полиция” Иван Бакърджиев. Той уточни, че връщането на някои автобуси е било заради това, че са били без вериги, което е задължително за всички МПС и изключения не се правят. Важна е безопасността на пътуващите, категоричен е началника на КАТ „Пътна полиция” Иван Бакърджиев.
От ранните сутрешни часове работници на двете фирми- ОЧБ и „Пътно поддържане”, отговарящи за почистването на Кърджали, извършваха опесъчаване на главните улици. В режим на работа са били 8 машини на ОЧБ и 4 на „Пътно поддържане”. Последните са почиствали и кварталите „Гледка” и „Веселчане”. Работници на Титан Клинър се бяха заели с почистване на тротоарите в областния град. От отдел „Образование” в общинска администрация в Кърджали съобщиха, че учебният процес във всички училища не е прекъснат.

Още снимки
 Прочитания: 2350 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign