Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Споразумение за сътрудничество

 17 Декември 2010

Делегацията от гр. Меджидия, Румъния, която е на посещение в Кърджали, бе на гости в СОУ "Петко Рачов Славейков" като част от програмата на визитата, водена от зам.кмета Елисавета Кехайова. Тримата директори на училища, включени в групата, не скриха възхищението си от всичко видяно в най-голямото училище и подписаха споразумения за сътрудничество с директора Милко Багдасаров.
За същия ден бе предвидено официалното откриване на новия кабинет по изобразително изкуство, на което събитие румънците бяха обявени за почетни гости и поднесоха своя дар и пожелания за ползотворна работа.
Разговори на различни теми според интересите на различните членове на румънската делегация се проведоха с отделни специалисти от СОУ "Петко Рачов Славейков" и се набелязаха основните моменти от бъдещото партньорство.
Заместник-кметът на Община Меджидия и директорите на училищата там не скриха възхищението си от степента на зрялост и способност за самоуправление на учениците в "Славейков", особено след като се запознаха с ръководителите на Ученическия парламент Симона Димитрова, Емилиа Минчева и Маринела Трингова. На VІІІв клас /паралелка с английски и руски език/ бе поверена грижата за посрещането на гостите.
Подписвайки споразуменията за партньорство, двете страни си обещаха следващата среща да се осъществи на румънска територия.

Още снимки
 Прочитания: 2217 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign