Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Мариян Димитров е спортист № 1 на община Кърджали за 2010 година

 22 Декември 2010

С много спортен хъс и настроение снощи в салона на ресторант „Москва” в Кърджали се проведе процедурата по връчване на наградите в класацията „Спортист на годината 2010”. Освен самите спортисти, в тържеството взеха участие ръководството на общината в лицето на ресорния заместник-кмет Елисавета Кехайова, експерти в спортния отдел на администрацията, общински съветници от Комисията по младежта и спорта към местния парламент, президенти на футболните клубове, спортни общественици, журналисти. Малко по-късно към тържеството се присъедини и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който пристигна от София, където беше по важни общински дела. Десятката от най-добрите спортисти в община Кърджали за 2010 година оглави състезателят по кану-каяк Мариян Димитров.
Той стана 6-ти на световното първенство в Полша и спечели четири златни медала на републиканския шампионат. Роден е през 1972 година, участвал е в олимпиадата в Сидни, където заедно с Димитър Димитров заемат 16 място, многократен балкански шампион. Мечтата му е да участва и на олимпиадата в Лондон, но засега има проблеми с намирането на спонсори. Благодарен е на община Кърджали за честта и вниманието, което му е оказано.
Негови подгласници в класацията на десетте най-добри спортисти за 2010 година станаха Невен Нешев – плажен волейбол, Константин Митев – плажен волейбол, Димитър Иванов – кану-каяк, Михаил Костадинов – волейбол, Кирил Хаджиев – плажен волейбол, Георги Пройков – кану-каяк, Енчо Чалъков – кану-каяк, Николай Колев – плажен волейбол и Делчо Раев – плажен волейбол. Купите и грамотите връчи заместник-кметът на общината Елисавета Кехайова.
Специална награда беше връчена на състезателката по канадска борба за хора с увреждания Емилия Стоянова. Тя завърши на 6-то място на световното първенство в САЩ, има два златни медала на републикански турнир в Поморие и два сребърни на международно състезание в Селановци.
Ето какво каза кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис в приветствието си към спортистите и спортната общественост:
„2010 бе добра година за спорта в община Кърджали ние показахме и доказахме, че нашите спортисти не само имат победи в различни първенства, но чрез тях вече можем да говорим за традиция в определени спортове. Когато казваме Кърджали, то вече се разбира кану каяк, борба, плажен волейбол и разбира се обратно. Когато говорим за тези спортове се сещаме за Кърджали. Това е идеята на спорта и това е нашата гордост, Кърджали да се споменава с уважение и достойнство. Затова дължим нашето уважение и благодарност към спортистите, треньорите и по-малко на общината, която има скромен принос за развитието на спорта в общината”.


Още снимки
 Прочитания: 3086 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign