Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Коледно чудо сътвориха възпитаниците на ГПЧЕ

 27 Декември 2010

Своето коледно чудо сътвориха възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали. Те успяха със своя талант, красотата и благородство да направят Коледа чудесна, не само за жителите на Кърджали, но и за семейството на известния музикант, композитор и аранжор Юксел Ахмедов, възпитаник на Езиковата гимназия.
В осъществяването на коледната мечта се включиха над 150 ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Залата на театър „Димитър Димов” се оказа тясна да побере всички желаещи да се докоснат до добротата, изкуството, всеотдайността и ентусиазма на младите таланти от езиковата гимназия представени чрез благотворителния концерт –спектакъл в навечерието на Коледа.
Спектакълът бе класическа любовна история на фона на пародия на мита за Дядо Коледа и ученическия живот. Той бе под надслов „Фабрика за илюзии” и бе открит с песента „Както казват хората” на Юки, изпълнена от Узай Кабакчъ. Заредиха се популярни поп парчета, фолклорни изпълнения, балади, танци. И всичко това преплетено в историята на младия Коледа и Снежанка, търсещи формулата на любовта.
И както можеше да се очаква историята завърши щастливо. Спектакълът приключи с общо изпълнение на всички участници на хитове парче на Юксел. Залата, изправена на крака, бурно аплодираше театралите.
Средствата събрани по време на благотворителната инициатива в размер на 2282 лв. бяха дарени на семейството на Юки, които също присъстваха на събитието.

Още снимки
 Прочитания: 2509 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign